Digitalt civilkurage #blogg100

Det känns ju onekligen lite passande att första blogg100dagen där det börjar kännas svårt att pressa fram ett inlägg räddas av Fredrik Wass. Eller närmare bestämt podcasten han gör tillsammans med Julia Skott och Josefine Hådell – Maktministeriet.

Det senaste avsnittet (som är det tjugofemte) har digital civilkurage som tema och det är onekligen ett intressant ämne (i alla fall till KD kommer valsande med en digital civilkuragelag…). Överlag så tycker jag tanken om att det är vi tillsammans som måste säga stopp när rasism och sexism riskerar att ta över vårt nät kommer upp allt oftare. I podden pratar de om att reagera och säga emot 100 dagar i rad. Tanken påminner på många sätt om #aldrigensam – taggen på twitter det alltså handlar om att aldrig låta någon ensam behöva ta emot sexism och rasism. Attackera en, få en svärm emot sig. En attraktiv tanke, men frågan är hur många som kommer resa sig upp när det blåser?

Många dagar är det lätt att misströsta. Jag väljer idag att stanna vid känslan av att vi står inför en växande motståndsrörelse.

20130205-213139.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s